Favorit i repris. Mitt allra första blogginlägg från februari 2008:

För ganska exakt fem år sedan började jag skriva inlägg i min nya läsdagbok på Bokcirklar.se, ett läsarcommunity som jag just då hade blivit medlem i.

Föga anade jag då att jag ett år senare skulle vara redaktör på Bokcirklar.se, eller att jag två år senare skulle debattera författar- och läsarmanifest, eller tre år senare säga på Bokmässan att bibliotekerier borde byta jobb eller att jag fem år senare skulle vara litteraturkritiker och ha en egen blogg.

Men så här skrev jag då:

”Att läsa tre böcker samtidigt… Nu gör jag det igen! Läser flera böcker samtidigt. Började med alla julklappsböcker samtidigt beroende på var i huset jag sitter och ammar… (Ja – man kan läsa och amma samtidigt, allt blir inte havregrynsgröt när man precis fött barn.) Paul Auster ligger i soffan uppe, Malmsten i soffan nere och Arne Dahl f.n. på makens sida av sängen… Den läser jag i smyg när han är på jobbet, eftersom det egentligen är han som läser den… Två barn sitter framför Evas funkarprogram, ett barn sitter och ritar och ett barn sover. Och här sitter jag… På återseende!”

Jo. Jag kunde läsa redan på den tiden… Lite nostalgisk blir jag nog allt.

Lämna en kommentar

Under Bibliotek, Bokbranschen, Läsande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s