Om mig och vad jag gör

annika_koldenius(57)Jag heter Annika Koldenius, är författare, litteraturkritiker, översättare och kommunikatör på Göteborgs universitet.

Min bok heter Vi var alltid beredda och är utgiven på Weyler förlag. Den finns också utgiven på Månpocket och som ljudbok på Lind & Co. Läs mer i söndagsintervjun i Svenska Dagbladet här.

Jag skriver litteraturkritik för Gota Media, det vill säga bland annat Borås Tidning, Smålandsposten och BLT. Jag sitter också i juryn för Borås Tidnings Lilla Debutantpris samt initiativtagare till och ordförande i Ordpalatset, en skrivar- och berättelseverkstad för barn på Hässleholmen i Borås.

Jag går också just nu en översättarutbildning: Konstnärligt magisterprogram i litterär översättning från engelska till svenska på Litterär gestaltning, Akademin Valand på Göteborgs universitet. Läs mer om programmet här.

Mellan 2008-2011 var jag redaktör på läsarcommunityt Bokcirklar.se tillsammans med Nina Frid. Vi skrev också Läsarmanifestet tillsammans, som publicerades i DN Kultur hösten 2009. Jag har också under många år arbetat med populärvetenskaplig kommunikation på Göteborgs universitet och som programledare i TV.

Jag tar inte emot recensionsexemplar utöver de uppdrag jag har för Borås Tidning och Gota Media. De förlag som vill att jag recenserar titlar – kontakta Borås Tidning.

Foto: Sofia Runarsdotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s