Om mig

annika_koldenius(57)”Att läsa är att förstå andra. Att skriva är att förstå sig själv.”

Så brukar jag säga när jag är ute och pratar om Ordpalatset, som jag var med och tog initiativ till 2015. Ordpalatset är en skrivar- och berättelseverkstad för barn på och kring Hässleholmen i Borås, ett område som Polisen klassat som riskområde.

Jag är både en läsande och skrivande människa. Jag vet inte vilket som kommer främst, de ena finns inte utan det andra.

Jag har skrivit boken Vi var alltid beredda och diktsamlingen EN DIKT OM DAN – 100 dikter om kärlek som först var en blogg.

Jag skriver litteraturkritik för bland annat Borås Tidning, Smålandsposten och BLT och är en av två jurymedlemmar i juryn för Borås Tidnings Lilla debutantpriset.

Just nu läser jag en översättarutbildning: Konstnärligt magisterprogram i litterär översättning från engelska till svenska på Litterär gestaltning, Akademin Valand på Göteborgs universitet. Läs mer om programmet här.

Mellan 2008-2011 var jag redaktör på läsarcommunityt Bokcirklar.se tillsammans med Nina Frid. Vi skrev också Läsarmanifestet tillsammans, som publicerades i DN Kultur hösten 2009.

Jag har också under många år arbetat med populärvetenskaplig kommunikation och som redaktör och programledare för flera Tv-program.

Jag tar inte emot recensionsexemplarutöver de uppdrag jag har för Borås Tidning och Gota Media. De förlag som vill att jag recenserar titlar – kontakta Borås Tidning.

Foto: Sofia Runarsdotter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s