Om mig

annika_koldenius(57)Annika Koldenius, författare, litteraturkritiker, översättare och kommunikatör på Göteborgs universitet.

Mina böcker heter Vi var alltid beredda och EN DIKT OM DAN – 100 dikter om kärlek.

Jag skriver litteraturkritik för bland annat Borås Tidning, Smålandsposten och BLT. Jag sitter också i juryn för Borås Tidnings Lilla Debutantpris samt initiativtagare till och ordförande i Ordpalatset, en skrivar- och berättelseverkstad för barn på Hässleholmen i Borås.

Just nu läser jag en översättarutbildning: Konstnärligt magisterprogram i litterär översättning från engelska till svenska på Litterär gestaltning, Akademin Valand på Göteborgs universitet. Läs mer om programmet här.

Mellan 2008-2011 var jag redaktör på läsarcommunityt Bokcirklar.se tillsammans med Nina Frid. Vi skrev också Läsarmanifestet tillsammans, som publicerades i DN Kultur hösten 2009. Jag har också under många år arbetat med populärvetenskaplig kommunikation på Göteborgs universitet och som programledare i TV.

Jag tar inte emot recensionsexemplar utöver de uppdrag jag har för Borås Tidning och Gota Media. De förlag som vill att jag recenserar titlar – kontakta Borås Tidning.

Foto: Sofia Runarsdotter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s