Om mig

Jag läser för att förstå andra, jag skriver för att förstå mig själv, jag sjunger för att det gör mig så väldigt lycklig.

Jag heter Annika Wall. (Tidigare hette jag Annika Koldenius.)

Jag har skrivit boken Vi var alltid beredda och diktsamlingen EN DIKT OM DAN – 100 dikter om kärlek som först var en blogg. Jag sjunger i bandet No Space Between Us, där jag också skriver låttexterna.

Min nästa bok kommer på Wahlström & Widstrand 2021. Det är en roman som heter ”Jag borde sagt det först”.

Jag är litteraturkritiker för bland annat Borås Tidning, Smålandsposten och BLT och är en av två jurymedlemmar i juryn för Borås Tidnings Lilla debutantpriset.

Jag har en Master of Fine Arts i litterär översättning, ett magisterprogram jag läst på Litterär gestaltning, Akademin Valand på Göteborgs universitet. Läs mer om programmet här.

2015 var jag med och grundade Ordpalatset. Ordpalatset är en skrivar- och berättelseverkstad för barn på och kring Hässleholmen i Borås, ett område som Polisen klassat som ett utsatt område.

Mellan 2008-2011 var jag redaktör på läsarcommunityt Bokcirklar.se tillsammans med Nina Ström (då Nina Frid). Vi skrev också Läsarmanifestet tillsammans, som publicerades i DN Kultur hösten 2009.

Jag är också forskningskommunikatör på Göteborgs universitet, och har under många år arbetat med populärvetenskaplig kommunikation och som redaktör och programledare för flera Tv-program.

Jag tar inte emot recensionsexemplar utöver de uppdrag jag har för Borås Tidning och Gota Media. De förlag som vill att jag recenserar titlar – kontakta Borås Tidning.

Foto: Laila Östlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s