Recension: Thrillerliv av Jessica Johansson

Thrillerliv av Jessica Johansson är en av 2013 års roligaste debutanter att läsa. Huvudpersonen Anna Viktorialia är samtiden personifierad med sin upptagenhet av sin egen yta och förstorandet av sin egen betydelse. Hon gör inte mycket, förutom att shoppa, festa och sporadiskt jobba på café. Det hon inte vet är att hon snart ska dö i svininfluensa. Parallellt berättas historien om Louella, den white trashiga gravida cowboyhustrun som bor i en trailer i USA.

Jag är mycket förtjust i Thrillerliv. Thrillerliv är uppsluppen och oförställd och med en sådan okontrollerad skrivglädje! Visst hade berättelsen blivit tätare och kanske bättre om den tyglats lite, men samtidigt är det också en av poängerna – den vildvuxna språkexplosionen! Extra allt!

Thrillerliv påminner mig om en av mina favoritböcker 2012 – Det känns konstigt att vakna i sin egen säng av Sophie Adolfsson. Men Thrillerliv är lite smartare, lite mer språkligt avancerad.
Bäst gillar jag de delar av boken som handlar om Louella, där Jessica Johansson visar att hon också kan vara lite mer kontrollerad i sitt berättande.

Jag kan absolut relatera till det som Elise Karlsson skrev i sin recension i Svenska Dagbladet: ”Thrillerliv är på sätt och vis too much och bortom det, men ibland kan too much vara alldeles lagom.”

20140128-083950.jpg

1 kommentar

Under Debutanter, Recensioner, Svenska författare

Ett svar till “Recension: Thrillerliv av Jessica Johansson

  1. More is more brukar jag säga. 😉 tack för en fantastisk recension!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s