Äntligen låg Denise i brevlådan!

Som jag längtat efter Denise!
Och nu låg hon i brevlådan idag!

Såklart är det Denise Rudberg och tredje delen i Elegant Crime-serien om Marianne Jidhoff jag pratar om – Bara tre kan leka så.

Och jag vill läsa bums! I ett sträck! Men det går ju inte när maten ska lagas och ätas och barnen ska pussas och läggas.

Imorgon kanske?

20130830-174809.jpg

5 kommentarer

Under Chick-litt, Deckare/Spänning

5 svar till “Äntligen låg Denise i brevlådan!

 1. Emma

  Åh! Den har jag också längtat efter. Fyller lämpligt nog snart år 🙂 Får hålla mig till dess.

 2. anna-clara

  Nä Denise längtar jag aldrig efter. Maken till ytliga ogestaltade meningslösa och genomkommersialiserade böcker får man leta efter!!! ( har provat).

  • Visst har du rätt. Det är både ytligt och genomkommersialiserat. Sådan är ibland populärlitteraturen. Men jag kan ändå längta efter det, som motvikt till annan litteratur, som jag också läser. Och jag är fascinerad av den här sortens litteratur som tidsdokument (läs också min recension av Hannah Widells bloggdagbok ”Sex and the mammaliv”).

   • Anna-Clara Tidholm

    Kanske du kan göra intressanta analyser även av Denise-litt? Det är något som saknas, tycker jag. Om du släpper denhär ”motviktstanken”? Bra litteratur är väl bra eller? Behöver man verkligen koppla av med dålig litteratur? För mej är dålig meningslös litteratur -som t ex Denise -oerhört ansträngande att läsa. Känns som att jag måste JOBBA för att få liv i död text!

   • Tack för att du ger mig helt nya infallsvinklar! Det är så lätt att falla in i ”motviktstanken”, det är ju så det ofta framställs: ful kontra fin litteratur, icke-kommersiell kontra kommersiell, och aldrig sammanblandas de två. Det är därför jag gillar Magnus Perssons avhandling så mycket, som ju pekar på ”populärlitterära” inslag i den ”finare” litteraturen. Men jag håller inte med om att Denise Rudberg är meningslös litteratur, eftersom den fyller en funktion hos många människor och når många människor. Liksom i de flesta deckare/spänningslitteratur så tar hon upp aktuella samhällsfrågor. Vad gäller analys, så ska jag tänka noga och kanske skriva något. Jag har ju läst alla tre hittills utgivna böcker i Elegant Crime-serien och vet vad jag tycker är styrkorna och svagheterna. Visst är det genrelitteratur, men behöver för den sakens skull inte läsas på det sättet. Där har jag nog tagit den enklare vägen i mina recensioner. Tack igen för att du öppnade mina ögon en smula!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s