Recension: Secret: det hemliga sällskapet av L. Marie Adeline

Titeln i kombination med omslag i guld och ceriserosa  – det råder ingen tvekan om vad Secret: det hemliga sällskapet är för slags bok. Det kommer många sådana nu i svallvågorna av Fifty Shades-succén. Men kombinationen till trots är faktiskt Secret – det hemliga sällskapet en riktigt rar bok. Ja – ”rar”. Eller ”söt”, ”fin”. Vad som helst utom ”sexig”, i alla fall.

Historien är denna: Cassie är ung änka efter ett stormigt förhållande och jobbar som servitris på en sylta i New Orleans. Hon har lite dåligt självförtroende och har inte haft varken något förhållande eller några tillfälliga förbindelser efter det att hon blivit änka. Men en vanlig dag på jobbet hittar hon en dagbok som en av gästerna lämnat kvar. Hon tjuvläser naturligtvis, och rodnar förskräckt eftersom den innehåller upplevelser av sexuell natur. När en bekant till ägaren kommer för att hämta dagboken, så bjuds Cassie in till ett hemligt sällskap där kvinnor hjälper andra kvinnor att få bättre självförtroende genom sexuella upplevelser.

Först blir jag lite besviken på att sexskildringarna inte är så ingående beskrivna. Inga könsord förekommer – bland annat kallas det kvinnliga könsorganet för ”där nere”, precis som i Fifty Shades-trilogin. Men efter ett tag tycker jag att det känns lite sött. För i Secret: det hemliga sällskapet är det snarare Cassies resa mot att bli en glad och hel människa som står i centrum.

Ja, det är en riktig rar askungesaga. Cassie är den fula ankungen som blir en svan genom andra kvinnors försorg. Och det är också därför jag faktiskt tycker om Secret: det hemliga sällskapet; det är kvinnor som hjälper kvinnor. Jag gillar också att slutet är lite öppet och inte som i många andra böcker i samma genre: tvåsamheten – att kvinnan äntligen får mannen hon vill ha!  Den sensmoralen är det verkligen skönt att klara sig utan.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Erotik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s