I can’t believe my luck! Fyndar de två senaste Hilary Mantel-romanerna på bibblan!

Sicken himla tur jag har! Både Wolf Hall och Bring up the bodies stod inne på bibblan när jag gick runt och strosade bland He-hyllorna idag (skönlitteratur på engelska, that is…).

Hilary Mantel har vunnit Booker-priset för båda romanerna, 2009 och 2012, vilket gör henne till medlem av en ytterst begränsad skara författare, bara två författare före henne har gjort samma sak – nobelprisvinnaren Cotzee och Peter Carey (har faktiskt ingen aning om vem det är) gjort.

Weyler förlag kommer att ge ut Wolf Hall på svenska i augusti 2013. Läs mer här.

Fast egentligen har jag svårt för historiska romaner. Det är bara ett fåtal som fångat mig, bland annat Flicka med pärlörhänge. Men jag är verkligen nyfiken på vad det är som gör att dessa två romaner vunnit Booker-priset. Därför lånade jag hem dem. Är de verkligen så bra som det sägs?

20130324-151853.jpg

2 kommentarer

Under Bokbranschen, Läsande

2 svar till “I can’t believe my luck! Fyndar de två senaste Hilary Mantel-romanerna på bibblan!

  1. Jag läste precis om henne och bravaden vinna 2 ggr – i rad dessutom. Men avskräcktes liksom du av tema historia. Men vilka snygga omslag för genren! Man blir nästan sugen…

    • Jag har läst första kapitlet nu och gillar hittills. Det är också härligt att läsa på engelska igen, det blir en annan rytm än svenska av någon anledning. Kanske för att jag måste läsa något långsammare (vilket bara är bra…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s