Varje roman borde ha ett soundtrack!

När jag läser romaner tänker jag ofta att det borde finnas en Spotifylista (eller en YouTube-lista för den som inte har Spotify) med låtar som antingen finns nämnda i romanen eller som bara skulle kunnas tänka passa till romanens innehåll.

Det kanske redan finns förresten? Bara det att jag har missat.
Eller så är det något för förlagen att ta tag i samtidigt som en ny titel lanseras: Romanens låtlista – ”för den ultimata läsupplevelsen!”

Den här låten finns i alla fall nämnd i Mikael Fants Vattnet i mars, eller det ÄR helt enkelt Vattnet i mars. Eller AGUAS DE MARÇO på portugisiska.

Lovely med bossa nova i en bokblogg är det i alla fall.

4 kommentarer

Under Bokbranschen, Läsande

4 svar till “Varje roman borde ha ett soundtrack!

  1. Håller med dig till fyllest! Det är något jag tänkt på flera gånger och de gånger det faktiskt finns en låtlista i boken har jag bara jublat. Inte för att jag alltid älskat musiken, men för att det har gett mig en annan dimension av berättelsen.

    • Vilka böcker har haft låtlistor? Blir nyfiken.

      • Jag vet att jag sett det i ett par av de ungdomsböcker jag läst senaste året har haft det. Någon har haft en lista i slutet av boken, och till en eller två har jag hittat en spotifylista som författaren haft igång när hen jobbat med boken.

  2. Instämmer! Det är en mycket bra idé. Jag är även förvånad att inte fler böcker har egna hemsidor och att karaktärerna bloggar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s