Hur kommer framtidens bokhylla se ut?

Att läsa är avkoppling. Det är så de flesta svarar när United minds frågar människor varför de läser. På andra plats kommer ”för att det är roligt” och på tredje ”för att lära mig något”.

Jag har just varit och lyssnat på en presentation på MEG 13 om Framtidens bokhylla.

Böcker och innehållet i bokhyllan är en statusmarkör. Men när det finns digitala böcker som inte syns i en bokhylla, vad kommer att hända då?

Jo, i framtidens bokhylla kommer att finnas böcker som fokuserar inte på innehållet utan på utseendet: stora böcker, vackra böcker och böcker i annat material än bara papper.

Det är företaget United minds som ser trenderna och gjort undersökningen. Bland annat visar undersökningen att 80 procent föredrar tryckt format för koncentrationsläsning. Vad som menas med koncentrationsläsning framgick inte riktigt, men jag antar att koncentrationsläsning skiljer sig från avkopplingsläsning, jag vet inte.

Många läser i sängen. Men också gärna på toaletten eller i badet. Den informationen kan säkert vara av betydelse för e-boksmakare.

Det finns såklart många frågetecken inför en såna här undersökningar. Som man frågar får man svar osv. Att sia om framtidens trender, baseras ju också på den information man har idag.

Det enda som fick mig att haja till i presentationen var att United minds tror att det i framtiden kommer att vara fler och fler som skriver ”egna” böcker. Det kommer att vara en av framtidens statusmarkörer.

20130307-122011.jpg

Annonser

1 kommentar

Filed under Läsande

One response to “Hur kommer framtidens bokhylla se ut?

  1. Tja det är ju ungefär lika enkelt att skriva en bok och nå ut med den som det är att skriva en låt och lägga upp på Youtube, så varför inte? Internet blir ju mer och mer socialt och individanpassat så jag tror absolut att de kan ha en poäng i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s