Två födelsedagsböcker inköpta: Bodil Malmsten och Haren med bärnstensögon

Jo, jag fyllde ju år häromdagen. 40. Jämnt alltså. Jag fick många fina presenter av närmaste familjen. Men nej, inga böcker.

Jag får ju aldrig några böcker i present numera. Det är ingen som vågar längre. För med största säkerhet har jag antingen den, eller har läst den redan, eller haft den men gett bort den, eller så är det inte min smak, osv..
Men däremot fick jag saker som kan omvandlas till böcker…

Så idag gjorde jag mitt första inköp. Eller rättare sagt: Jag skickade älskade maken till den lokala nere på stan med en kort lista på två titlar som jag inte läst ännu. Jag själv ligger nämligen i soffan med något slags ryggskott. Ont har jag i alla fall… Så ont att jag faktiskt knappt orkat läsa.

Vi får se om dessa raringar kan ändra på det:

20120711-143649.jpg

Bodil Malmstens Och en månad går fortare än ett hjärtslag måste jag läsa. Jag har alla de tidigare loggböckerna, vore synd att inte ha denna också. Jag gillar hennes böcker väldigt mycket, önskar jag hade en del av hennes wit. (Wit är för övrigt ett ord som inte låter sig övetsättas till svenska.)

Haren med bärnstensögon verkar mycket spännande. Den utgår från en samling netsukefigurer och jag hoppas att den ger inblick i 1900-talshistorien och är full med människor och kultur. Det är något med artefakter och hur de kan berätta historier som intresserar och fascinerar. Lite som arkeologi. Eller ganska mycket som arkeologi faktiskt. Jag gillar arkeologi. Jag gillar böcker med stor kunskap i. Jag gillar att lära mig något nytt varje dag. (Ja, jag är lite kunskapsnördig…)

Jag tror jag börjar med Haren… Ja, det gör jag.

Lämna en kommentar

Under Läsande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s