Hurra! Hurra! Gjorde ju bästaste bokfynd någonsin i Stockholm

Jo. Jag gjorde ju mitt bästa bokfynd någonsin när jag var i Stockholm igår!
För när mötet med Teg Publishing var slut och vi släntrade ut från Rival på Mariatorget på väg mot T-banenedgången och hemresa för mig, och förortsresa för Teg, så gick vi förbi ett antikvariat. (Det som ligger där på hörnan precis bredvid Rival.) Och bara lite i ögonvrån ser jag på bokstället på trottoaren en liten porslinsapa som ser mycket bekant ut.

Och jag reagerade precis som när jag såg Kyckling med plommon – handen är på något egendomligt sätt snabbare än hjärnan. Nästan innan jag förstått vad det var för bok, så hade jag greppat den, sagt till Anders och Jonas: ”väntajagskahadenhär!” och stegat in i den lilla butiken.

Det var en av mina favoritböcker.

En som jag bara hade i sliten pocketutgåva, men som jag nu också hade i handen i ett inbundet exemplar:

Gör mig levande igen av Kerstin Ekman.

Alltså! Som jag har letat! Jag har knappt vågat titta på den nu när jag har kommit hem, för jag tror inte att det är riktigt på riktigt. Men. Bevisligen. Den ligger där på skrivbordet. Jag ser den i ögonvrån när jag skriver detta just nu.

Och visst. Jag kan fundera återigen på det där med att äga. Böcker. Men det finns ett så bestående värde i berättelserna mellan pärmarna att jag får helt enkelt acceptera:

Jag vill äga.

Särskilt fina inbundna exemplar av gamla favoritböcker.

20120425-220738.jpg

3 kommentarer

Under Bokfynd

3 svar till “Hurra! Hurra! Gjorde ju bästaste bokfynd någonsin i Stockholm

 1. Grattis!
  Jag vårdar mitt gamla pocketex ömt! Fantastisk bok som jag planerar läsa om ngn gång.

 2. Leyla

  På Bokbörsen finns ett 90-tal exemplar av boken du letat så länge efter. Den billigaste kostar 19 kronor och är inbunden. http://www.bokborsen.se/page-start?issearch=1&sall=1&scat=0&maincat=1&extendedsearch=0&mediatype=0&sallstr=G%C3%B6r+mig+levande+igen&screator=&stitle=

  • Fast det är ju ingen sport då! Man ska ju liksom snubbla över den för att få den där riktiga ”fynd”-känslan. Och så hade jag ju den i pocket redan och läst den många gånger.
   Men det är klart, gäller det en titel som är svår att få tag på, så är väl Bokbörsen ett bra ställe att leta på. Vet redan nu några titlar som jag skulle leta efter där… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s