Starta en egen bokblogg!

Bokmässan handlar om så mycket, men läsupplevelsen är central tycker jag. Och läsupplevelser vill många dela med andra. Igår lyssnade jag på ett seminarium om Bokcirklar. Idag har jag lyssnat på Petra Jankovic Picha från Breakfast Bookclub och Karin Berg från En bokcirkel för alla, som båda är två välkända bokbloggare. De pratade om konsten att bokblogga, eller rättare sagt hur du startar en egen bokblogg. För det är inte svårt alls.
Varför bokblogga? Petra berättade att hon började för att hon ville komma ihåg det hon läst, som en läsdagbok för att bevara och fördjupa läsupplevelsen. Sedan är det också roligt att träffa andra som har liknande intresse. Det blir lite som en bokcirkel, fast virtuell.
Karin och Petra har tillsammans skrivit en bok med praktiska tips om hur man startar en bokblogg, vilka verktyg som finns, hur man använder Facebook och andra sociala medier som nyligen.se.
Vad ska man blogga om då? Boktips, recensioner, roliga listor, boknyheter till exempel. Viktigast är att ha en bra blandning.
Vill man synas mycket, så kan det vara bra att nischa sig. Bra exempel är Deckarhuset, Ljudboksbloggen eller Book Cover Girl.
Bara att sätta igång!

20110923-122801.jpg

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bokbranschen, Bokmässan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s