Läsutmaning 2011 – Boktolva

Det är bra att ge sig själv utmaningar då och då. Kanske särskilt läsutmaningar?

Jag har inspirerats av en bokblogg som heter Enligt O. Där finns en läsutmaning som Enligt O kallar Boktolva – att läsa böcker från tolv författare som man är nyfiken på men inte läst tidigare. Jag tänker att det är 12 författare för att det ska vara en författare för varje månad på ett år, och därför ligger jag redan 5 författare efter. Puh, hur ska det gå?

Och kan jag ens komma på tolv författare jag är nyfiken på som jag inte läst? Jag menar – borde jag inte läst dem redan om jag nu var så nyfiken på dem?

Och vågar jag vara ärlig? Jag menar – om jag inte redan läst dem, så gör jag ju mina svarta läshål offentliga: de Nobelpristagare jag inte läst, de stora ryska författare jag inte läst. Lite skäms-varning blir det ju…

Men jag börjar lista dem nu, min egen Boktolva. (Och några har jag redan lånat i den hjälpsamma bokhögen från det flyttande Stadsbiblioteket, men jag får väl låna fler…)

1. Mare Kandre. 2. Doris Lessing. 3. Elfride Jelinek. 4. Thomas Bernhard. 5. Leo Tolstoj. 6. Jonathan Safron Foer. 7. Brett Easton Ellis. 8. Sarah Waters.

Det blev visst bara åtta just nu. Jag behöver fyra till. Vilka?

Bokskog!

2 kommentarer

Under Läsande

2 svar till “Läsutmaning 2011 – Boktolva

 1. Mati

  4 svenska:
  Ulla Isaksson
  Fredrik Sjöberg
  Lars Jakobson
  Stina Aronson

  4 internationella:
  Susan Faludi
  Vladimir Nabokov
  Nina Bouraoui
  Sjón

  • Tack för tipsen! Ulla Isaksson har jag läst, Susan Faludi likaså. Men de övriga har jag inte läst, inte en hel bok av i alla fall. Har försökt med Nabokov och Bouraoui, men inte fastnat. Nyfiken är jag dock på Sjon och Stina Aronson. Men Fredrik Sjöberg och Lars Jakobson får du argumentera för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s